Γιάννης Πάριος, Νίκος Ιγνατιάδης, Δημήτρης Ιατρόπουλος

ΑΔΙΚΗ ΖΩΗ
Στίχοι: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Μουσική: Νίκος Ιγνατιάδης
Ερμηνεία: Γιάννης Πάριος
LP, Album ” Εγώ Κι Εσύ ” 1985

ΣΤΙΧΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΔΙΚΗ ΖΩΗ
Ίσως με λένε τρελό
που τη ζωή αγαπώ
κι όλο της γράφω τραγούδια.
Ίσως με λένε τρελό
μα δε με νοιάζει αυτό,
εγώ της στέλνω λουλούδια.

Όμως ο κόσμος αυτός
γκρίζος, παλιός και σκυφτός
δεν έχει αγάπη να δώσει.
Γι’ αυτό η καρδιά μου γελά
γιατί αν τον δω σοβαρά
το ξέρω θα με προδώσει.

Άδικη ζωή, σ’ αγαπάω
άδικη ζωή, κι ας πονάω
άδικη ζωή, με πίκρανες, με πίκρανες πολύ.
Άδικη ζωή, σ’ αγαπάω,
βρες μου μια αγκαλιά, να χωράω,
άδικη ζωή, με πίκρανες πολύ.

Ίσως με λένε τρελό
που τη ζωή αγαπώ
κι όλο της γράφω τραγούδια.
Ίσως με λένε τρελό
μα δε με νοιάζει αυτό,
εγώ της στέλνω λουλούδια.

Μα η ζωή μας αυτή
απελπισμένη, μικρή
δε μου χαλάει το κέφι.
Είμαι ένα κάτι κι εγώ
που το όνειρό μου χτυπώ
στης μοναξιάς μου το ντέφι.

Άδικη ζωή, σ’ αγαπάω
άδικη ζωή, κι ας πονάω
άδικη ζωή, με πίκρανες, με πίκρανες πολύ.
Άδικη ζωή, σ’ αγαπάω,
βρες μου μια αγκαλιά, να χωράω,
άδικη ζωή, με πίκρανες πολύ.

LP, Album ” Εγώ Κι Εσύ ” 1985

Το Πάσχα του 1985 εμφανίζεται στα δισκοπωλεία το άλμπουμ «Εγώ κι εσύ». Ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας του δίσκου.
«Εγώ κι εσύ», είναι το 15ο στούντιο άλμπουμ του Έλληνα τραγουδιστή Γιάννη Πάριου . Κυκλοφόρησε το 1985 από τη Minos EMI . Περιέχει τη μεγαλύτερη επιτυχία του τραγουδιστή «Κόκκινο Γαρύφαλλο» με τη Χάρις Αλεξίου . Το τραγούδι “Ημερολόγιο Μοναξιάς” από αυτό το άλμπουμ διασκευάστηκε από τους Alpay και Ajda Pekkan, που είναι διάσημοι Τούρκοι τραγουδιστές. Ο Alpay το διασκεύασε ως “Hayalimdeki Resim” (“Εικόνα στο όνειρό μου” στα Τουρκικά) με στίχους του Fecri Ebcioğlu στο άλμπουμ “Hayalimdeki Resim”, που κυκλοφόρησε το 1987. Η Ajda Pekkan το διασκεύασε ως “Yalnızlık Yolcusu” (“Επιβάτης της μοναξιάς” στα Τουρκικά) με στίχους του Fikret Şeneş στο άλμπουμ “Süperstar 4” (“Superstar 4” στα Τουρκικά), κυκλοφόρησε το 1987. Ωστόσο, η διασκευή του Alpay ήταν πιο επιτυχημένη από την Ajda και το “Hayalimdeki Resim” ήταν η πιο επιτυχημένη δουλειά για αυτόν.
Ο δίσκος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 100.000 αντίτυπα, όπως όλες οι δουλειές του Πάριου εκείνης της εποχής. Εκτός από το «Κόκκινο γαρύφαλλο», αυτό που ξεχώρισε κι ακούστηκε ιδιαίτερα ήταν το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου σε μουσική του Ιγνατιάδη και στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη, αλλά και τραγούδια όπως το «Ημερολόγιο μοναξιάς», το «Μη γίνεις η αγάπη μου», το «Θα ξαναβρεθούμε» και το «Θα περάσει κι αυτό», που, τουλάχιστον εκείνη την εποχή, είχαν θέση στο Δεύτερο Πρόγραμμα και πολύ περισσότερο στα «πειρατικά» ραδιόφωνα. Ανάμεσά τους, μια διασκευή στο «Ηello» του Lionel Richie, με ελληνικά λόγια του Πάριου και τίτλο «Πού πας», αλλά και μια επανεκτέλεση στο ξεχωριστό τραγούδι του Κώστα Σεϊτανίδη «Ψεύτικε ντουνιά» που πρωτο ηχογράφησε ο Νίκος Γούναρης το 1939.

Η λαμπερή καριέρα του Νίκου Ιγνατιάδη – Κορυφαίος συνθέτης και μαέστρος – Οι σπουδαίες συνεργασίες
Γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα, έχει όμως Ρωσικές και Ιταλικές ρίζες.. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και έγινε ένας πολύ επιτυχημένος πιανίστας κλασικής μουσικής. Ήταν μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης. Το 1967 δημιούργησε τη δική του ορχήστρα που έως το 1975 αριθμούσε 30 μουσικούς.
Γνωστός από το Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αλλά και πιανίστας και ενορχηστρωτής της τηλεοπτικής εκπομπής «Μουσικές Παραλλαγές».
Το 1987 έφυγε για την Ολλανδία όπου δημιούργησε μια πραγματικά λαμπερή καριέρα. Έχει σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, η Βίκυ Λέανδρος, ο Χούλιο Ιγκλέσιας, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ, ο Ένγκελμπερτ Χούμπερντινκ. Άλμπουμ του έγιναν πολύ επιτυχημένα στη Νότια Αφρική και στη Ρωσία.
Στην Ολλανδία διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The Olympus Symphony», για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.
Στην Ελλάδα έχει συνεργασίες με τον Γιάννη Πάριο, τον Φίλιππο Νικολάου, την Μπέσσυ Αργυράκη, την Ελένη Δήμου, τη Μαρινέλλα, τη Λίτσα Διαμάντη, τη Δήμητρα Γαλάνη και πολλούς άλλους.
Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα. Από το 2007 ηχογραφούσε και πάλι σόλο άλμπουμ. Κάποια από αυτά κυκλοφόρησαν σε Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ κ.λπ. ΠΗΓΕΣ: www.enikos.gr, www.eirinika.gr, www.ogdoo.gr, www.discogs.com

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν