ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΙΝΤΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ
Στίχοι: Λευτέρης Κιντάτος
Μουσική: Λευτέρης Κιντάτος
Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Αργυρός
File, AAC, Single ” Αθήνα μου ” 2020

Official Music Video

ΣΤΙΧΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΙΝΤΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ
Χαμένος κάπου στα στενά προς Φιλοπάππου
εδώ που η πόλη καταφέρνει να μην βιάζεται
στο κέντρο άρχισε ο γύρος του θανάτου , βράδυ Σαββάτου
Ένας αέρας να τρυπάει το κορμί μου, εγώ βρεγμένος
πιο πολύ απ´ την καμπαρντίνα μου,
μα σε ψάχνω απεγνωσμένα στην Αθήνα μου.

Από το πάρκο με έχει πάρει το ντουμάνι
απ´ τα μπαλκόνια γιασεμί και νυχτολούλουδα
μια ξεκούρδιστη λατέρνα ίσα που πιάνει το Τσιτσάνη.

Τόσα χρόνια κάθε βράδυ και δε φτάνει κάποιος
θα έλεγε πως έγινε ρουτίνα μου
μα σε ψάχνω απεγνωσμένα στην Αθήνα μου.
Λύκος στη νύχτα η μοναξιά που ουρλιάζει
απόψε μέχρι και ο καιρός μαζί μου τα ´βαλε
και αφού η βροχή ποτέ δεν έγινε χαλάζι , γλυκοχαράζει.

Έχουν περάσει μήνες που είσαι μακριά μου
και έχει θολώσει η κούκλα που είχα στη βιτρίνα μου
μα σε ψάχνω απεγνωσμένα στην Αθήνα μου.

Χτυπάει η καμπάνα πένθιμα του Λουμπαρδιάρη
σα να μου λέει πως και σήμερα το χάσαμε
έχει γυρίσει στη φωλιά του το φεγγάρι και εγώ χαμπάρι.

Σ’ ένα παγκάκι με τα χέρια μαξιλάρι
με έχει δεμένο το μυαλό στη γκιλοτίνα μου
μα σε ψάχνω απεγνωσμένα στην Αθήνα μου.

Λύκος στη νύχτα η μοναξιά που ουρλιάζει
απόψε μέχρι και ο καιρός μαζί μου τα ´βαλε
και αφού η βροχή ποτέ δεν έγινε χαλάζι , γλυκοχαράζει.
Έχουν περάσει μήνες που είσαι μακριά μου
και έχει θολώσει η κούκλα που είχα στη βιτρίνα μου
μα σε ψάχνω απεγνωσμένα στην Αθήνα μου
μα σε ψάχνω απεγνωσμένα στην Αθήνα μου.

File, AAC, Single ” Αθήνα μου ” 2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ – ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ | VIDEO CLIP
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κερδίζει για ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις, με τη νέα του επιτυχία «Αθήνα Μου», που κυκλοφορεί από την Panik Platinum σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα! Το «Aθήνα Μου», σε μουσική και στίχους του Λευτέρη Κιντάτου, αποτελεί ένα ζεϊμπέκικο του 2020, με σύγχρονη ενορχηστρωτική άποψη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και θετικά σχόλια. Το μοναδικής αισθητικής και πρωτότυπο για την εποχή music video του «Aθήνα Μου», περιλαμβάνει νοσταλγικές πινελιές από την παλιά Αθήνα και τους ήχους του γραμμοφώνου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημολίτσα, ανέβηκε σε σχεδόν 24 ώρες στο no1 των τάσεων του YouTube, θέση στην οποία παραμένει σταθερά, ενώ μετρά σχεδόν 2,5 εκατομμύρια views και να στείλει τον νεαρό ερμηνευτή σε… μονοπάτια, που δεν είχε ποτέ έως τώρα «πατήσει»

Το καινούργιο του τραγούδι, με τίτλο «Αθήνα μου», δεν είναι απλά μια πολύ καλή σύνθεση. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ’ όλα όσα έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα στην διαδρομή του. Ο Λευτέρης Κιντάτος, που υπογράφει την μουσική και τους στίχους, έδωσε ένα διαφορετικό ζεϊμπέκικο, από αυτά που ακούς και σου μένουν όχι ως επιτυχία της μιας χρονιάς, αλλά για πάντα. Βοηθάει πολύ το μουσικό ύφος του τραγουδιού και η ενορχήστρωση του Παναγιώτη Μπρακούλια, που «φλερτάρει» πολύ με κάποια επικά ζεϊμπέκικα του Θάνου Μικρούτσικου, όπως την «Ρόζα». Όμως, οι στίχοι είναι «όλα τα λεφτά» στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες ρίμες της… καψούρας και του πόνου, στοιχεία τα οποία υπάρχουν στο κομμάτι, αλλά δεν είναι τα πρωτεύοντα.

Τα στενά του Φιλοπάππου, τα γιασεμιά, το νυχτολούλουδο, ο Τσιτσάνης, η λατέρνα, η γκιλοτίνα, είναι φράσεις και λέξεις που δύσκολα μπορούν να συγκινήσουν στην εποχή μας. Μια εποχή που η ελληνική δισκογραφία, με λιγοστές εξαιρέσεις, πετάει τραγούδια «copy paste» σε ένα κοινό, το οποίο «χωνεύει» με την ίδια ευκολία τον Snik,την Φουρέιρα και τον Κιάμο, παρέα με τον Ρέμο και τον Τερζή.
Πληροφορίες λένε ότι, όταν άκουσε για πρώτη φορά το τραγούδι, το βρήκε ιδιαίτερο και σίγουρα όχι εύκολο, ενώ φέρεται να είχε κάποιες επιφυλάξεις για το αν πρέπει να το πει. Κάτι μάλλον λογικό, αφού ήταν τελείως διαφορετικό από αυτά που έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα στην διαδρομή του. Τελικά όμως επέλεξε να μπει στο στούντιο και μάλλον έκανε πολύ καλά.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα έναν τραγουδιστή που τόλμησε να φύγει από την πεπατημένη, αφού μέσα σε πέντε ημέρες το βίντεο στο You Tube έγινε Νο 1 στα trending, αφήνοντας πολύ πίσω το δεύτερο τραγούδι. Σήμερα το μεσημέρι, μέσα σε μία ώρα, πάνω από 17.000 άτομα είδαν και άκουσαν το «Αθήνα μου», φτάνοντας μέσα σε πέντε ημέρες τον συνολικό αριθμό των views στα 2.202.976, τρομερό νούμερο για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα. Το δεδομένο στην περίπτωση του Αργυρού είναι ότι με αυτό το τραγούδι δεν κέρδισε μόνο τις εντυπώσεις σε έναν χώρο όπου πολύ δύσκολα ο ένας σταρ χαίρεται με την επιτυχία του άλλου, αλλά και κάτι παραπάνω. Κέρδισε το δικαίωμα να αισθάνεται περήφανος που το ερμήνευσε… ΠΗΓΕΣ: radiomelodia.gr, www.discogs.com, www.protothema.gr, parianostypos.gr, www.in2life.gr

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν