ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ, ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
Στίχοι: Στέλιος Φωτιάδης
Μουσική: Στέλιος Φωτιάδης
Ερμηνεία: Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ

ΣΤΙΧΟΙ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
Απόψε θα ανάψουν χίλια φώτα,
ας κυνηγήσουμε το άπιαστο μαζί
Μία σκάλα και θ’ ανέβουμε στα αστέρια
με μια αγκαλιά που θα κρατήσει μια ζωή

Τις φωνές μας και τα όνειρα κερνάμε
Σας τραγουδάμε, Δεν σταματάμε
Και δηλώνουμε σταράτα και με πρόθεση
Η αγάπη γυναικεία είναι υπόθεση

Απόψε ο ουρανός χρυσό καράβι
και ‘μεις εκεί, του χρόνου ναυαγοί,
να κλαίμε, να γελάμε και να λέμε
για μια αγκαλιά που θα κρατήσει μια ζωή

 

Μαρινέλλα, Βιτάλη & Γλυκερία σε μια «Γυναικεία Υπόθεση»
Τρεις ‘μεγάλες κύριες’ του Ελληνικού τραγουδιού ,τρεις από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, κάθε μια χωριστά αλλά και οι τρεις μαζί, κάνουν το τραγούδι “Γυναικεία Υπόθεση”, έχοντας σκοπό να μαγέψουν το κοινό τους που θα έχει την ευκαιρία , να τις απολαύσει σε τραγούδια τους που άντεξαν στο χρόνο , που τραγουδιούνται από όλες τις γενιές και αποτελούν τις χρυσές σελίδες του ελληνικού τραγουδιού .σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου από το Κατράκειο Θέατρο του Πειραιά και θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας. Δίπλα τους θα έχουν 13 σπουδαίους μουσικούς. Η επιμέλεια του προγράμματος και οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τους Στέλιο Φωτιάδη, Δημήτρη Μαργιολά και Θανάση Βασιλά.

Στέλιος Φωτιάδης στην πρόβα με τις Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία

Για αυτή τη συνάντηση ο Στέλιος Φωτιάδης, έγραψε τους στίχους και τη μουσική για ένα τραγούδι, με τον τίτλο «Γυναικεία Υπόθεση», με το οποίο ξεκινούν οι παραστάσεις… Ένα τραγούδι ύμνος στη γυναικεία φιλία με μια εξαιρετική τριφωνία που σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή αυτή σύμπραξη…
Η Μαρινέλλα, η κορυφαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού είναι η μόνη που μπορεί να ταιριάξει μπροστά της η λέξη <μύθος>. Mε τις αξεπέραστες επιτυχίες στην καριέρα της, συνεχίζει να συγκινεί θαυμαστές στα πέρατα της γης και συγχρόνως να εμπνέει τις νεότερες γενιές.
Η Ελένη Βιτάλη, με τη δική της ιστορία όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης χροιάς στη φωνή της, αλλά και της προσφοράς της ως δημιουργού πολλών τραγουδιών που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, θεωρείται δίκαια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού.
Η Γλυκερία, η τόσο σημαντική αυτή ερμηνεύτρια, με αξιοσημείωτη πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της. Με τα τραγούδια της ξεσηκώνει και ενθουσιάζει το κοινό.

Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία, εξομολογούνται τη …γυναικεία υπόθεσή τους!

Άμεσες, τρυφερές και ανεπιτήδευτες, με πηγαίο χιούμορ αλλά και με σεβασμό η μια προς την άλλη, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, έδωσαν στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στο ΓΚΑΖΙ LIVE, το στίγμα της συνεργασίας τους που ξεκίνησε από την Κύπρο, συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην καλοκαιρινή περιοδεία τους σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, για να έρθει φέτος το χειμώνα στο ΓΚΑΖΙ LIVE και ν΄απογειωθεί.
Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που τιμά την προσωπική ιστορία της καθεμίας ξεχωριστά αλλά και το καλό λαϊκό τραγούδι, με τις σημαντικότερες στιγμές του ρεπερτορίου τους -αναλλοίωτες αξίες μέσα στο χρόνο – με πολλές εκπλήξεις και αγάπη για το κοινό τους, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, υπόσχονται ότι η “Γυναικεία Υπόθεση” είναι μια υπόθεση καρδιάς.

Ο Ηλίας Μαροσούλης με τις Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία

Ο Ηλίας Μαροσούλης πήρε πρώτος το λόγο και αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε με έντονη συγκίνηση στην μακριά όσο και σημαντική συνεργασία του και με τις τρεις κυρίες από το ξεκίνημα του εκφράζοντας τη χαρά του που οι δρόμοι τους ξανασμίγουν σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους χώρους της Αθήνας. «Η Μαρινέλλα είναι εκείνη -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- που με οδήγησε από τον θεατρικό στον μουσικό κόσμο».

Η Μαρινέλλα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, με τις αξεπέραστες ερμηνείες και το πάθος για τη δουλειά της, σημείωσε ότι η “Γυναικεία Υπόθεση” έρχεται στο ΓΚΑΖΙ LIVE ανανεωμένη. Μπορεί να μην αποκάλυψε τις εκπλήξεις της παράστασής τους όμως ανέφερε ότι «φτιάξαμε ένα πλούσιο και ιδιαίτερο πρόγραμμα με μεράκι και σεβασμό, όλες έχουμε ένα “μπαούλο” γεμάτο διαμαντάκια… »
Η Ελένη Βιτάλη, λιτή και ακριβής όπως πάντα νοιώθει γ’ αυτή τη συνεργασία «τυχερή γιατί μπορώ να παίρνω κάθε στιγμή νέα πράγματα.. Μαθαίνω να κάνω σιγόντα τώρα… Είναι ευλογία για μένα να είμαι στη σκηνή με δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού. Είμαι 62 ετών και ακόμα μαθαίνω από τις δύο κυρίες που με πλαισιώνουν» – ενώ η Μαρινέλλα της απάντησε «Σε ρώτησε κανείς για την ηλικία σου; Τι να πούμε και μεις…» προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων.
Η Γλυκερία, πηγαία και άμεση, εξέφρασε τον σεβασμό της για την Μαρινέλλα και την Ελένη Βιτάλη καθώς «εισπράττω πολλά από το ταλέντο τους» και πρόσθεσε ότι η “Γυναικεία Υπόθεση” στέκεται με σεβασμό απέναντι στο κοινό λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή συγκυρία στον τόπο μας. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα με καλό λαϊκό τραγούδι και αγάπη για τον κόσμο που θα έρθει να μας καμαρώσει».

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Στέλιος Φωτιάδης. σύζυγος και παραγωγός της Γλυκερίας

Ο Στέλιος Φωτιάδης υπήρξε μπασίστας, αλλά μετείχε και στα φωνητικά των «Βορείων», των «Fratelli», των «Αrtomics» και των «Νοστράδαμος», που εκείνος συγκρότησε το 1972. Με το τραγούδι «Δώσ’ μου το χέρι σου» το 1972 πήρε τιμητική διάκριση πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη και εκτελεστή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια συνέθεσε δημοφιλή τραγούδια, που ερμήνευσε κυρίως η σύζυγός του, Γλυκερία, αλλά και άλλοι, όπως η Λιζέτα Νικολάου, ο Μιχάλης Δημητριάδης, ο Αντώνης Καλογιάννης κλπ. Ο πρώτος δίσκος του Στέλιου Φωτιάδη με τη Γλυκερία κυκλοφόρησε το 1980, με τίτλο «Στα μάτια κοίτα με», περιέχοντας 12 λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες. Τα τέλη της δεκαετίας του 1980 τον βρήκαν επαγγελματία παραγωγό στη «Warner Music» και παράλληλα μαέστρο σε ορχήστρες κοσμικών κεντρων. Ο Στέλιος Φωτιάδης ήταν επίσης εκείνος που διασκεύασε τα σμυρνέικα τραγούδια που «αναβίωσε» ξεχωριστά η Γλυκερία το 1981. Από το 1993 ήταν ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης δισκογραφικής Εταιρείας «Eros Music». Ο Στέλιος Φωτιάδης, εκτός από τις συνθέσεις του, έχει δώσει και δείγματα στιχουργικής γραφής, ενώ μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην επιμέλεια καλλιτεχνικών προγραμμάτων και είναι ο παραγωγός των δίσκων της Γλυκερίας. .Ο Στέλιος Φωτιάδης και η Γλυκερία εκτός από καλλιτεχνικό δίδυμο είναι και παντρεμένοι εδώ και πολλά χρόνια. Από το 1976 όπου γνωρίστηκαν στο μαγαζί που τραγουδούσε εκείνη και εκείνος ήταν μαέστρος δεν χώρισαν ποτέ.
ΠΗΓΕΣ: www.musicity.gr, www.ogdoo.gr, www.clickatlife.gr, www.thetoc.gr, www.tlife.gr, www.gossip-tv.gr, www.megatv.com

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν