ΣΩΤΙΑ ΤΣΩΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

ΕΓΩ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΩ
Στίχοι: Σώτια Τσώτου
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Ερμηνεία: Δημήτρης Μητροπάνος
CD, Album ” Για την καρδιά ενός αγγέλου ” 2007

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ σε μια σκηνή απο το σηριαλ στο μπουζούκι ο Χρήστος Παπαδόπουλος

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ

Χρήστος Παπαδόπουλος & Βίκυ Καρατζόγλου στο Μουσικό κουτί 08/06/2022 ΕΡΤ1

Στην εκπομπή ο Χρήστος Παπαδόπουλος μιλά για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο
« Το τραγούδι ” εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω ” ήταν ένα τραγούδι σε μια σειρά του Στράτου Μαρκίδη, με τίτλο “για την καρδιά ενός αγγέλου” για την τηλεόραση. Τιμή μου που ο Δημήτρης Μητροπάνος μου τραγούδησε εφτά τραγούδια γραμμένα γι αυτή τη σειρά. Αυτό το τραγούδι είναι σε στίχους Σώτιας Τσώτου και αυτή τιμή μου που συνεργάστηκα με αυτή τη σπουδαία στιχουργό, που έχει φύγει. Αυτό που θυμάμαι με το Δημήτρη Μητροπάνο, οτι πέρασα από το σπίτι του και καναμε μια πρόβα βρήκαμε τον τόνο, ντο μινόρε. Ερχεται στο στουντιο δοκιμάζει ντο μινόρε με κορυφή σολ ” δεν είναι αυτός ο τόνος μου λέει ” Μητροπάνος ήταν αυτός όμως, το ξανα γράψαμε και ο τόνος του ήταν να κατέβει πάρα πολύ χαμηλά και κορυφή λα και φωναχτό λα. Αυτός ήταν ο τόνος του τελικά. Ρε μινόρε δηλαδή, για να εκφραστεί το κομμάτι όπως ήθελε ο Δημήτρης Μητροπάνος»

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ
Χρήστος Παπαδόπουλος & Γεράσιμος Ανδρεάτος Streaming Living Concert

ΣΤΙΧΟΙ: ΣΩΤΙΑ ΤΣΩΤΟΥ

ΕΓΩ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΩ
Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω
κι άσπρα φορώ όταν πενθώ
να με λυπούνται οι άλλοι δεν το πάω
και κάνω πως δε σ’ αγαπώ

Δεν ταίριαξα στις λογικές του κόσμου
δεν μ’ είχε η αγάπη στα δεξιά
καλύτερός μου φίλος ο εαυτός μου
και κολλητή μου η μοναξιά

Μα είναι κάτι δειλινά
που άλλο δεν αντέχω
λέω θα πάρω τα βουνά
λέω θα τρελαθώ
και απαιτώ να `ρθεις ξανά
και απαιτώ να σ’ έχω
έστω και για μια φορά
πριν να σκοτωθώ

Εγώ είμαι μυστήρια ιστορία
κόντρα πηγαίνω στον καιρό
και βάζω την καρδιά μου τιμωρία
αν καταλάβω πως πονώ

Κομμάτια κι αν με κάνει η ορφάνια
λέξη για σένανε καμιά
το βράδυ με κοιμίζει η περηφάνια
και με ξυπνάει η ερημιά

CD, Album ” Για την καρδιά ενός αγγέλου ” 2007

«Για την καρδιά ενός αγγέλου»
Τον Μάιο του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τη μουσική και τα τραγούδια του Χρήστου Παπαδόπουλου από την τηλεοπτική σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου» που προβλήθηκε στον Alpha σε σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη και του Γιάννη Βασιλειάδη με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Νινιό, την Ναταλία Δραγούμη και τον Πασχάλη Τσαρούχα. Ο δίσκος ήταν κατά κάποιο τρόπο χωρισμένος σε δύο μέρη, με επτά τραγούδια ερμηνευμένα από τον Δημήτρη Μητροπάνο καθώς και επτά ορχηστρικά θέματα… Οι στίχοι ήταν της Σώτιας Τσώτου, της Μαρίας Μουγιακάκου, του Λευτέρη Τζουλάκη, του «δικού» μας Κώστα Μπαλαχούτη, της Λαμπρινής Μολλά, του Γιάννη Μάνιου και της Ελένης Πανταζή.
Λίγα λόγια για το δίσκο: Δύο τραγούδια ακούγονταν στους τίτλους αρχής και τέλους και τα υπόλοιπα γράφτηκαν αποκλειστικά για το soundtrack. Οι ερμηνείες του Δημήτρη Μητροπάνου, και χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις υπόλοιπες δουλειές του ερμηνευτή που κυκλοφόρησαν την τελευταία δεκαετία, μπορούμε να πούμε ανεπιφύλακτα πως πρόκειται για έναν από τους πιο εμπνευσμένους δίσκους αυτής της περιόδου κι ας έχει μόνο επτά τραγούδια. Είναι γεγονός βέβαια, πως εκτός από το «Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω», ίσως και το «Όταν σε κοιτώ», τα υπόλοιπα δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα. Να επισημάνουμε όμως ότι όπως έδειξε η πορεία πολλών τραγουδιών, που έγιναν επιτυχίες αρκετα αργοτερα απο την κυκλοφορία τους, πως υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια να ανακαλύψετε κι εσείς και οι σταθμοί και οι εταιρείες – ενδεχομένως και μακράν καλύτερα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ: Για την καρδιά ενός αγγέλου

Η Αναστασία Κορινθίου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει µόνιµα στη Ρόδο.
Είναι υπεύθυνη δηµοσίων σχέσεων του οµίλου επιχειρήσεων Colorado. Βασικός συντελεστής και συνεργάτης του Summer Rhodes Festival, αλλά και τηλεπαρουσιάστρια µε δική της εκποµπή, το «Καλώς τους» και «Για πάρτη σας». Ασχολείται µε το ραδιόφωνο από τη συχνότητα του ΠΑΛΜΟΥ στο δίωρό της «Αγκαλιά µε την τέχνη». Είναι µέλος πολλών Συλλόγων ενώ ταυτόχρονα συντονίζει, διοργανώνει και παρουσιάζει πολιτιστικά φεστιβάλ. Έχει βραβευτεί από την Ακαδηµία Γραµµάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου και από τον ΠΟΔΡ. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο TedX Δυρραχίου.

Το βιβλίο της «Για την καρδιά ενός αγγέλου» µεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη. Τώρα ετοιµάζεται η κινηµατογραφική µεταφορά του βιβλίου της «Οµερτά». Το «Ποτέ µη λες για πάντα», είναι το τελευταίο της βιβλίο και κυκλοφορεί από την Άνεµος Εκδοτική.

Για την καρδιά ενός αγγέλου: Η σειρά επιστρέφει, η Αναστασία Κορινθίου γιορτάζει…
Η δημιουργός του μυθιστορήματος «Για την καρδιά ενός αγγέλου», Αναστασία Κορινθίου που κατάφερε μέσω της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς να κλέψει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η συγγραφέας με το βιβλίο της «Για την καρδιά ενός αγγέλου» αναφέρεται σε αυτήν ακριβώς την γιγαντιαία τραγικότητα. Το εμπόριο και την κλοπή παιδικών οργάνων. Ακόμη και 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου είναι ένα θέμα που δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει και να απασχολεί, ακόμη και αν παραβλέπεται από πολλούς. Το βιβλίο ύστερα από την επιτυχία που συνάντησε στο αναγνωστικό κοινό πέρασε στις μικρές οθόνες της τηλεόρασης μας, μέσω του καναλιού ALPHA και σε παραγωγή-σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη ενώ μελωδικά «ντύθηκε» μοναδικά με τη φωνή του ανεπανάληπτου Δημήτρη Μητροπάνου.

Γνωστοί ηθοποιοί ανέλαβαν τα ηνία αυτής της δύσκολης και ηχηρής πραγματικότητας καθώς το ίδιο το βιβλίο και σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ηθοποιοί όπως: η Ναταλία Δραγούμη, ο Γιώργος Νινιός, Πασχάλης Τσαρούχας και στο ρόλο της μικρής Ελπίδας η Αναστασία Τσιλιμπίου. συνετέλεσαν στην επιτυχία της αναπαράστασης των λέξεων της Αναστασίας Κορινθίου, σε μία εκπληκτική προσπάθεια να αποτυπώσει τι συμβαίνει πραγματικά στα σκοτεινά μονοπάτια του εμπορίου παιδικών οργάνων, καθώς και τις ευθύνες που επιρρίπτονται σε μια τέτοια τραγική κατάσταση.

Χρήστος Παπαδόπουλος: Όλοι ψάχνουμε τη σκάλα που θα μας πάει στον Παράδεισο                  
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι από τους δημιουργούς που δεν κάθονται στα έτοιμα. Ψάχνει και ψάχνεται, αγαπά τη μουσική της Ανατολής και είναι λαϊκός μουσικός – συνθέτης με καρδιά ροκά ή ροκάς με καρδιά λαϊκού. Οπως και να έχει είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης, όπως συνάγεται και από την συνέντευξη που ακολουθεί.
– Ποια τραγούδια που έχουν την υπογραφή σου θεωρείς τα σημαντικότερα;
– «Σίγουρα θεωρώ πολύ σημαντικά το “Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω” (στίχοι.Σώτια Τσώτου), “Φίλα με» (στίχοι. Κώστας Μπαλαχούτης), “Της αγάπης μαχαιριά “ (στίχοι.Πόπη Πασβάντη), “Κόκκινο Ποτάμι” (στίχοι.Κώστας Μπαλαχούτης).»
– Και ποιο είναι το τραγούδι που σε εκφράζει απόλυτα; Όχι κατ΄ανάγκην δικό σου…
– «Stairway to heaven (Led Zeppelin). Γιατί όλοι ψάχνουμε αυτή τη σκάλα που θα μας πάει στον παράδεισο.» (πηγή: συνέντευξη στο Βήμα 06.04.2021)
– «Ο Δημήτρης Μητροπάνος μου έμαθε τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης Μεγάλος άνθρωπος. Ήρθε μετά από αιμοκάθαρση να τραγουδήσει. Μεγαλείο ψυχής. Το έλεγε η καρδιά του»
ΠΗΓΕΣ: https://stixoi.info, www.tameteora.gr, www.ogdoo.gr, www.tovima.gr, www.penna.gr, www.nou-pou.gr, www.gossip-tv.gr

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν