ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, ΘΑΝΟΣ ΣΟΦΟΣ

ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Μ’ ΑΣΤΕΡΙΑ
Στίχοι: Θάνος Σοφός
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Βογιατζής
Vinyl, 7″, 45 ” Ένας ουρανός μ’ αστέρια / Νύχτα καλοκαιριού ” 1965
Vinyl, LP, Album ” Ραντεβού Στον Αέρα ” 1965

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (σκηνή από την ταινία)

ΣΤΙΧΟΙ: ΘΑΝΟΣ ΣΟΦΟΣ

Ο Θάνος Σοφός δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του Ελληνικού τραγουδιού. Έχει γράψει στίχους σε περισσότερα από 1.500 τραγούδια, πολλά εκ των οποίων έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες όπως το Άσπρες κορδέλες, Τι να είναι η αγάπη (από την κινηματογραφική ταινία Άβε Μαρία, με την Σαρίτα Μοντιέλ), Ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί, Ας ήταν λίγο να μ’ αγαπούσες, Ή εσένα ή τίποτα, Σε είδα να κλαδεύεις, Μέσα στο νερό της λίμνης, Και η βάρκα γύρισε μόνη και άλλα πολλά.

ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Μ’ ΑΣΤΕΡΙΑ
Ένας ουρανός μ’ αστέρια
Είναι η αγάπη η δική μας
Που δεν έχει στη ζωή μας
Ούτε τέλος ούτε αρχή

Ένας ουρανός
Πάντα φωτεινός
Ένας ουρανός μ’ αστέρια
Πού έχει χίλια καλοκαίρια
Φυλαγμένα στην ψυχή
Πού έχει χίλια καλοκαίρια
Φυλαγμένα στην ψυχή

Vinyl, 7″, 45 ” Ένας ουρανός μ’ αστέρια / Νύχτα καλοκαιριού ” 1965

Vinyl, LP, Album ” Ραντεβού Στον Αέρα ” 1965

ΤΑΙΝΙΑ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ 1965

Το ” Ραντεβού στον αέρα ” είναι μια μουσική κωμωδία της Φίνος Φιλμ και της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γιάννης Δαλιανίδης ΣΕΝΑΡΙΟ Γιάννης Δαλιανίδης
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Ντούζος, Χλόη Λιάσκου, Αννίτα Δαλέζιου, Ελένη Προκοπίου, Γιάννης Βογιατζής, Γιάννης Βογιατζής, Άγγελος Μαυρόπουλος, Νίκος Παπαναστασίου, Νίκος Νεογέννης, Αλέκος Δαρόπουλος, Γιώργος Ραμσής, Ανδρέας Λάζαρης, Τηλέμαχος Εμμανουήλ

Πλοκή
Η Τζένη Σταθάτου (Ρένα Βλαχοπούλου), η οποία μοιάζει εκπληκτικά με την ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου, βρίσκεται με την Μις Ελλάς αδελφή της, Μαίρη Σταθάτου (Ελένη Προκοπίου), στο Παρίσι για την ανάδειξη της Μις Ευρώπη. Εκεί, η Μαίρη ερωτεύεται τον Δημήτρη (Ανδρέας Ντούζος), έναν νεαρό που υπηρετεί στην αεροπορία, ο οποίος σύντομα θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από’ τον εφοπλιστή πατέρα του (Άγγελος Μαυρόπουλος), που τον πιέζει να παντρευτεί την Αννίτα (Αννίτα Δαλέζιου). Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης μαζί με δύο άλλους σμηνίτες, τον Κώστα Παπαρήγα (Κώστας Βουτσάς) και τον Γιάννη Φωτίου (Γιάννης Βογιατζής), θα συναντήσουν τρεις κοπέλες, τη Μαίρη και τις αδελφές Λία Κούρτη (Μάρθα Καραγιάννη) και Έλλη Κουρτινογλου (Χλόη Λιάσκου). Ο Κώστας απορρίπτει την Έλλη και θέλει την Μαίρη, ο οποία έχει θυμώσει με τον Δημήτρη. Σε μια πισίνα, ο Δημήτρης και η Αννίτα αποκαλύπτουν στη Μαίρη πως δεν αγαπιούνται και ότι η Μαίρη θέλει τον Κώστα. Τότε, η Μαίρη και ο Δημήτρης τα ξαναβρίσκουν. Οι σμηνίτες, για να μπορούν να βλέπονται συχνότερα με τις κοπέλες τους, ζητούν από τον διοικητή τους, Βαγγέλη Γρίμπα (Γιάννης Βογιατζής) να οργανώσουν μια παράσταση, στην οποία του υπόσχονται ότι θα συμμετέχει και η αγαπημένη του ηθοποιός, Ρένα Βλαχοπούλου. Πείθουν την Τζένη να την υποδυθεί και έτσι αναπτύσσεται ένα ακόμα ειδύλλιο. Στο τέλος, ο Κώστας διαλέγει την Έλλη ανάμεσα σε εκείνη και την Αννίτα και θα δοθεί μια εκπληκτική παράσταση και μια εκπομπή για τον Πειραματικό Σταθμό Τηλεόρασης.
ΠΗΓΕΣ: www.greek-web-tv.com, www.webmusic.gr, www.discogs.com,

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν