Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Μωραΐτης, Μιχάλης Χατζηγιάννης

” αν έχει θαύματα αυτό το καλοκαίρι, μπροστά μου να σε φέρει “

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΔΩ
Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης
Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας
CD, Album ” Με το ένα πόδι στ’ άστρα “ 2007

Official Video Clip

MAD Secret Concert 2012

ΣΤΙΧΟΙ: Νίκος Μωραΐτης

Θα περιμένω εδώ

Κοιτάζω στο λιμάνι τον κόσμο που περνά
μακριά το βλέμμα φτάνει,
δεν είσαι πουθενά
δεν έχει θαύματα αυτό το καλοκαίρι
αν έχει θαύματα, μπροστά μου να σε φέρει.

Θα περιμένω εδώ, εδώ στο κύμα επάνω
αν το θέλεις μπορεί να σωθώ, ή μπορεί να πεθάνω
να κερδίζω είχα μάθει εγώ, μα απόψε σε χάνω
Θα περιμένω εδώ.

Στα πρόσωπα του κόσμου, κοιτάζω να σε βρω
πώς είσαι ο άνθρωπος μου, αφού δεν είσαι εδώ;
δεν έχει θαύματα αυτό το καλοκαίρι
κι αν έχει θαύματα, μπροστά μου να σε φέρει.

Θα περιμένω εδώ, εδώ στο κύμα επάνω
αν το θέλεις μπορεί να σωθώ, ή μπορεί να πεθάνω
να κερδίζω είχα μάθει εγώ, μα απόψε σε χάνω
Θα περιμένω εδώ.

CD, Album ” Με το ένα πόδι στ’ άστρα ” 2007

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ” ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤ’ ΑΣΤΡΑ ”
“Με Το ‘να Πόδι Στ’ Άστρα Και Τα Δυο Στην Κόλαση” είναι ο τίτλος του καινούργιου δίσκου του Γιώργου Νταλάρα. Ένας τίτλος, ο οποίος ανήκει στους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και εμπεριέχει τη δύναμη και τη διαφορετικότητα των τραγουδιών που περικλείονται στον δίσκο.
Τραγούδια που θυμίζουν μικρά σενάρια, καθημερινές ιστορίες της πόλης και τα οποία ως σπουδαίος μουσικός και μοναδικός ταξιδευτής μας τα διηγείται. Η αναζήτηση του έρωτα, η αγάπη, η μοναξιά που επιμένει, οι καημοί, οι φόβοι και οι κοινωνικοί προβληματισμοί παίρνουν μορφή μέσα από την ευαισθησία που αντλείται από το σύνολο των συντελεστών.
Ο Γιώργος Νταλάρας με σπάνιες, για τα σημερινά δεδομένα, μουσικές γνώσεις και εμπειρίες, καθώς και με τη γνωστή του συνέπεια προσφέρει στο κοινό του κάτι πραγματικά καινούργιο και αυθεντικό.
Η δυναμική του καλλιτέχνη αντικατοπτρίζεται μέσα από την πολυσυλλεκτικότητα του δίσκου και τη δυνατότητα ανάδειξης νέων ταλαντούχων μουσικών.
Ερμηνεύει τους σημερινούς ήχους, με τα λόγια σημαντικών στιχουργών όπως των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Μωραΐτη, Γιώργου Παυριανού, Ζωής Παναγιωτοπούλου, Λίνας Δημοπούλου, Alice Tori, και Τέρπανδρου Παπαδόπουλου.
Τη μουσική υπογράφουν οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, Τάσος Γκρούς, Στέφανος Κορκολής, Στέργιος Γαργάλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, και οι πρωτοεμφανιζόμενοι, Γιώργος Τσεπίλης, Κωνσταντίνος Βελλιάδης, και Νικόλας Κουμπιός.
Είναι αξιοσημείωτο δε, το γεγονός πως πέρα από ενδοιασμούς και τετριμμένα “παντρεύεται” το σήμερα με στοιχεία της λαϊκής μουσικής. Ο νεαρός Νικόλας Κουμπιός επενδύει μουσικά τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και ο Γιώργος Τσεπίλης γράφει μουσική για τη Λίνα Νικολακοπούλου. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε στίχους Νίκου Μωραΐτη ξεπερνά τα δεδομένα και με δύο τραγούδια γίνεται συνταξιδευτής του Γιώργου Νταλάρα.
Μία δουλειά με ταυτότητα, αυθεντικότητα, αλλά και σύγχρονη αντίληψη, η οποία όντας βασισμένη στην κλασική μουσική παιδεία των συντελεστών αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό.
Μία δουλειά σύζευξης ανθρώπων και αξιών, πείρας και αυθορμητισμού…
Πηγή: sohosfm.gr

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν