Δυτικές Συνοικίες

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Στίχοι: Μυλώσης Κώστας
Μουσική: Μαντζουράνης Βασίλης
Ερμηνεία: Δυτικές Συνοικίες
CD, Album ” Της Ίριδος τα χρώματα ” 2001

Official Music Video

ΣΤΙΧΟΙ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΛΩΣΗΣ
Ο Κώστας Μυλώσης γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Μενεμένη στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία δώδεκα ετών, με παρότρυνση των γονιών του, ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας. Παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας στην αρχή με τον Μπάμπη Κουρκούδιαλο, μετά στο πνευματικό κέντρο Μενεμένης και τελικά στο ωδείο του αξέχαστου Πετρου Τσεντογλου. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έπαιξε κιθάρα στο πρώτο του συγκρότημα, τους «Ταξιδιώτες» στη Λαϊκή Μορφωτική Στέγη Αμπελοκήπων. Συνεχίζοντας ως κιθαρίστας, φτιάχνει μια μπάντα με συμμαθητές του στο σχολείο και αρχίζει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Το 1988 ηχογραφεί μαζί με τον παιδικό του φίλο Βασίλη Μαντζουράνη το πρώτο τους demo σε μπομπίνα!
Το 1996 με τον Βασίλη Μαντζουράνη και τον Κώστα Αράπη δημιουργούν το συγκροτημα «ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ» και ξεκινάνε πρόβες στο πνευματικό κέντρο του δήμου Κορδελιού. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΛΩΣΗΣ ως τραγουδιστής της μπάντας την οδηγεί στη δισκογραφία και την πανελλαδική αναγνώριση και καταξίωση μέσα από το τραγούδι «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ», από τις 4 δισκογραφικές δουλειές που έχουν κυκλοφορήσει και από τις πολυάριθμες συναυλίες.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Σαν παραίσθηση εσύ
ξεπροβάλλεις μπρος στα μάτια μου
δύση κι ανατολή
του ορίζοντα φτερά

Καλοκαιρινά ραντεβού πάνω στο σώμα σου
καλοκαιρινά σ’ αγαπώ στην αμμουδιά
όλο το νησί ένα βότσαλο στα πόδια σου
ολόκληρη η γη η δική σου αγκαλιά

Νέκταρ θεϊκό
πίνω αχόρταγα απ’ τα χείλη σου
ζηλεύει η Αφροδίτη
που `χεις τόση ομορφιά

Καλοκαιρινά ραντεβού πάνω στο σώμα σου
καλοκαιρινά σ’ αγαπώ στην αμμουδιά
όλο το νησί ένα βότσαλο στα πόδια σου
ολόκληρη η γη η δική σου αγκαλιά

CD, Album ” Της Ίριδος τα χρώματα ” 2001

Ο Ιούλιος ήρθε και επιβάλλεται να ακούσουμε Δυτικές Συνοικίες και το σούπερ καλοκαιρινό hit τους “Καλοκαιρινά ραντεβού”… Το για άλλους επαναλαμβανόμενο, βαρετό ρεφρέν, εμάς μας αρέσει πολύ. Μας φτιάχνει το κέφι… Μας προετοιμάζει για διακοπές. Που να το ήξεραν οι άνθρωποι που το έγραφαν πως εκείνη τη στιγμή δεν έγραφαν ένα απλό ρεφρέν. Δεν έγραφαν ένα απλό τραγούδι. Έγραφαν το τραγούδι που θα ακούγεται στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι, forever and ever!

ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ
Οι Δυτικές Συνοικίες ήταν ελληνικό μουσικό συγκρότημα της ροκ. Δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1996 από τους παιδικούς φίλους Κώστα Μυλώση και Βασίλη Μαντζουράνη. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τις δυτικές συνοικίες της πόλης όπου μεγάλωσαν και ζουν τα μέλη του. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως Δημήτρη Ζερβουδάκη, Παντελή Θαλασσινό, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Ηρώ, Μιχάλη Ρακιντζή, Ξύλινα Σπαθιά, Μπλε και με τους Βαλάντη και Βασίλη Καρρά. Το 2001 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Της Ίριδας τα χρώματα, ο οποίος είχε επιτυχία με τραγούδια όπως το Καλοκαιρινά ραντεβού και το Πες μου γιατί. Ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο Μακριά σου κυκλοφόρησε το 2003 και έφτασε τις 15.000 πωλήσεις. Μετά από 13 χρόνια πορείας και 4 δίσκους το συγκρότημα σταμάτησε τις δραστηριότητές του το 2009.

ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ
Οι Δυτικές Συνοικίες ήταν ελληνικό μουσικό συγκρότημα της ροκ. Δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1996 από τους παιδικούς φίλους Κώστα Μυλώση και Βασίλη Μαντζουράνη. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τις δυτικές συνοικίες της πόλης όπου μεγάλωσαν και ζουν τα μέλη του. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως Δημήτρη Ζερβουδάκη, Παντελή Θαλασσινό, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Ηρώ, Μιχάλη Ρακιντζή, Ξύλινα Σπαθιά, Μπλε και με τους Βαλάντη και Βασίλη Καρρά. Το 2001 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Της Ίριδας τα χρώματα, ο οποίος είχε επιτυχία με τραγούδια όπως το Καλοκαιρινά ραντεβού και το Πες μου γιατί. Ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο Μακριά σου κυκλοφόρησε το 2003 και έφτασε τις 15.000 πωλήσεις[1]. Μετά από 13 χρόνια πορείας και 4 δίσκους το συγκρότημα σταμάτησε τις δραστηριότητές του το 2009.

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν