Γιώργος Χατζηνάσιος, Σώτια Τσώτου, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου,
Κώστας Σμοκοβίτης, Άννα Βίσσυ, Δημήτρης Κοντολάζος.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΜΩΣ

Στίχοι: Σώτια Τσώτου
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος
Ερμηνεία: Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Κώστας
Σμοκοβίτης, Άννα Βίσσυ, Δημήτρης Κοντολάζος, Χορωδία
LP, Album ” Άσπρο Μαύρο ” 1974

“Κι όμως κι όμως” από την ταινία Αγκίστρι του 1976

ΣΤΙΧΟΙ: Σώτια Τσώτου

Κι όμως κι όμως

Κι όμως- κι όμως θα τα βρούμε πάλι
είμαστε μεγάλοι και θα τα μπαλώσουμε
κι όμως- κι όμως στοίχημα θα βάλλω
θα ΄ρθει κάτι άλλο και θα ξελασπώσουμε

Είμαστε σαν τα μικρά παιδιά
αγαπιόμαστε κι όμως μαλλώνουμε
κρύβουμε ουρανούς μες στην καρδιά
φτιάχνουμε όνειρα και τα σταυρώνουμε

Είμαστε σαν τα μικρά παιδιά
μια βριζόμαστε και μια φιλιόμαστε
κόβουμε στη μέση τη μπουκιά
κι έπειτα ξανά πετροβολιόμαστε

LP, Album ” Άσπρο Μαύρο ” 1974

Γιώργος Χατζηνάσιος – Σώτια Τσώτου: «Άσπρο Μαύρο»
Ένας δίσκος με μελωδίες του Γιώργου Χατζηνάσιου, στίχους της Σώτιας Τσώτου και τις φωνές σημαντικών ερμηνευτών.
Λίγο μετά την πτώση της χούντας και ενώ σ’ όλη τη χώρα ακούγονται τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στις 16 Οκτωβρίου 1974 κυκλοφορεί ένας δίσκος με μελωδίες του Γιώργου Χατζηνάσιου, στίχους της Σώτιας Τσώτου και τις φωνές των Γιάννη Πάριου, Χαρούλας Αλεξίου, Κώστα Σμοκοβίτη, Δημήτρη Κοντολάζου και Άννας Βίσση. Τίτλος του δίσκου «Άσπρο μαύρο» και κυκλοφορεί από τη Μinos
Άλλος ένας «δίσκος δημιουργών» και μια σημαντική στιγμή της ελληνικής δισκογραφίας που δυστυχώς, μπλέχτηκε στα γρανάζια των δισκογραφικών εταιρειών και συνέπεσε με την υπερπαραγωγή των πολιτικών τραγουδιών εκείνης της εποχής και δεν έγινε τόσο γνωστή όσο θα άξιζε. Στον τέταρτο προσωπικό του δίσκο, μετά τα «4,5,3», «Έχει ο Θεός» και «Διαδρομή», ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ηχογραφεί αυτή τη φορά στη Minos, αφού τόσο οι προγενέστεροι, όσο και οι αμέσως επόμενοι δίσκοι του κυκλοφορούν από την Columbia. Μελοποιώντας λοιπόν τους απλούς και βγαλμένους από την καθημερινότητα στίχους της Τσώτου, από τους οποίους πολλοί θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί και σήμερα και σε συνδυασμό με τις φρέσκιες φωνές που συμμετέχουν, ο Χατζηνάσιος παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα του καλού ελληνικού τραγουδιού της δεκαετίας του ’70. Όσο για το «Κι όμως κι όμως», νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο κλείσιμο, από το φινάλε αυτής της δουλειάς. Ένα τραγούδι γεμάτο ελπίδα.

ΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ 1974
Από τις cult ταινίες του αισιόδοξου ελληνικού κινηματογράφου.
Το Αγκίστρι (ξένος τίτλος: Τhe Hook). Αυτή τη φορά ο Κονιτσιώτης γυρίζει την ταινία με συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το σενάριο προέρχεται από μια δικιά του νουβέλα με τον ίδιο τίτλο, που διασκευάζουν σε σενάριο ο Ερρίκος Ανδρέου (σκηνοθεσία πάντα) και ο Πάνος Κοντέλης
Στον πρώτο γυναικείο ρόλο έχουμε την καλλονή Μπάρμπαρα Μπουσέ, κορυφαία εμπορικά σταρ του Ιταλικού κινηματογράφου των ΄70ς αλλά και με συμμετοχές στο Χόλιγουντ (Sweet Charity) και δίπλα της ο Gunther Stoll και ο Bob Behling.

Και εδώ έχουμε μαγική φωτογραφία, καλοκαίρι, θάλασσα, κότερα, τολμηρές ερωτικές σκηνές, φόνο, δολοπλοκίες και καταπληκτική μουσική για άλλη μια φορά, του Γιώργου Χατζηνάσιου. Το Αγκίστρι προβλήθηκε τη σεζόν 1975-76, έκοψε 32.071 εισητήρια και κατέκτησε την 13η θέση ανάμεσα σε 38 ταινίες. Είχε ήδη αρχίσει η πτώση του ελληνικού κινηματογράφου και η άνοδος της τηλεόρασης. Ποιος θα περίμενε ότι αυτές οι ταινίες θα έκαναν δεύτερη καριέρα με την προβολή τους στην τηλεόραση.

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ