Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΓΩΤΟ
Στίχοι: Πάνος Κατσιμίχας, Πάμπος Φιλίππου
Μουσική: Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς
Ερμηνεία: Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς
CD, Album ” Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας ” 2007

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΓΩΤΟ
Με συναντήσανε προχθές
δυο φίλοι μου στο δρόμο
να κουβαλάω στην πλάτη μου
ένα τσουβάλι φτώχεια,
ένα τσουβάλι φτώχεια…

Τι κάνεις με ρώτησαν
τους λέω “το κορόιδο”
όσο κι αν τρέξεις τελικά
ποτέ σου δεν προφταίνεις

Τι κανεις με ρώτησαν
τους λέω “το κορόιδο”
όσο κι αν τρέξεις φίλε μου
ποτέ δεν προλαβαίνεις

Έτσι κι αλλιώς είναι σικέ
τούτος ο αγώνας
μέχρι να πάρεις παγωτό
σε βρίσκει ο χειμώνας
σε βρίσκει ο χειμώνας

Έτσι που φεύγει η ζωή
δε λέει ούτε ένα αντίο
και δε μου φτάνει για να πω
ένα μισό αστείο
ένα μισό αστείο  

CD, Album ” Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας ” 2007

ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ & ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ
“Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νέος δίσκος του Πάνου Κατσιμίχα και του Μάνου Ξυδούς με τίτλο “Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας” είναι γεγονός! Πρόκειται για τη μουσική συνεύρεση δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς, που έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην ελληνική δισκογραφία. Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς όμως συνδέονται και με μια μακρόχρονη φιλία βασισμένη «στην κοινή μας τρέλα για τη μουσική» όπως λένε οι ίδιοι. Οι δυο τους έβαλαν τις μουσικές και τα λόγια και προέκυψαν έντεκα τραγούδια, έντεκα μικρές ιστορίες με έντονα κοινωνικά μηνύματα αλλά και ερωτικές στιγμές που αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα μας. Στο τραγούδι «Δεν μας ανήκει τίποτα» οι στίχοι είναι αποσπάσματα από ποίηση του Μπέρτολ Μπρεχτ και του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ενώ υπάρχουν ακόμη δύο τραγούδια σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου και του Χαράλαμπου Χατζηνάκη. Στο τραγούδι «Μέχρι να πάρεις παγωτό» συνεργάστηκε ο Κύπριος ποιητής Πάμπος Φιλίππου, στον οποίον οφείλεται και ο τίτλος του δίσκου.
Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς, ενώ σε δυο κομμάτια συμμετέχει ο Χάρης Κατσιμίχας, που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη δουλειά.
Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς αναφέρουν χαρακτηριστικά στο σημείωμα του δίσκου: “Αυτά τα τραγούδια, γεννήθηκαν αβίαστα, αθόρυβα και φυσικά, χωρίς να υπάρχει τίποτα προσχεδιασμένο. Τα γράψαμε σαν ένα ντουέτο ερασιτεχνών που έκανε το κέφι του”
Ήδη τα τραγούδια «Δεν μας ανήκει τίποτα» και «Μέχρι να πάρεις παγωτό» έχουν ξεχωρίσει.

 

Πάνος Κατσιμίχας & Μάνος Ξυδούς μαζί

Ο Μάνος Ξυδούς ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που πίστεψε στο ταλέντο και στα πρώτα τραγούδια του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα. Έτσι, όταν το 1985 κυκλοφόρησαν τα «Ζεστά ποτά», σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη, ο Χάρης και ο Πάνος αφιέρωσαν στον Ξυδούς τον «Φάνη» τους. Το 1994 ο Χάρης με τον Πάνο έγραψαν και τραγούδησαν μαζί με τους Πυξ Λαξ, τις περίφημες «Ανόητες αγάπες», στο δίσκο του συγκροτήματος «Για τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης». Δεκατρία χρόνια μετά Πάνος Κατσιμίχας και Μάνος Ξυδούς συναντήθηκαν ξανά, με αποτέλεσμα μια φιλική συμμετοχή του Κατσιμίχα, με το τραγούδι «Μια ζωή στο δίσκο», στο δίσκο του Ξυδούς «Βράδιασε, τα ξαναλέμε», μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μέχρι να πάρεις παγωτό σε βρίσκει ο χειμώνας» κι ένα ακόμα cd με τίτλο «Μια βραδιά στο Προβάδικο», που κυκλοφόρησε το 2008 με το «Δίφωνο».

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν