ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΚΗΣ (GEORGE GAKIS)

ΜΗ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ  
Στίχοι: Παραδοσιακό
Διασκευή στίχων: Γιώργος Γάκης
Μουσική: Παραδοσιακό διασκευή Γιώργος Γάκης

ERMHNEIA: GEORGE GAKIS

ΜΗ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ  
Μη με κοιτάς στα μάτια
γιατί ζαλίζομαι
θυμάμαι τα φιλιά σου
και σκανδαλιζομαι

Εσύ είσαι κι άλλη μία
σ’ αυτη τη γειτονιά
πού ‘χει δυο μαύρα μάτια
στο μάγουλο ελιά

Τα νάζια που μου κάνεις
και τα καμώματα
εγώ θα σου τα κάνω
τα ξημερώματα

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΚΛΑΡΙΝΟ: ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Βιολί β’ φωνή Αχιλλέας Χαλκιάς
Δεύτερη φωνή: Ανθούλα Νούση

ΜΗ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Μη με κοιτάς στα μάτια
γιατί ζαλίζομαι
Θυμάμαι τα φιλιά σου
και σκανδαλιζομαι

Τα νάζια που μου κάνεις
και τα καμώματα
εγώ θα σου τα κάνω
τα ξημερώματα

Έλα μικρό μου έλα
και δως μου μια φωτιά
να ανάψω το τσιγάρο
και να σ’ αφήσω γεια

Έλα μικρό μου έλα
έλα και μην αργείς
στρατες και μονοπατια
να μην τα βαρεθείς

Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, όπως με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, δημιούργησε με τη Julie Massino τους Troublemakers το Μάιο του 1993.

Μετά από τρία χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένων εμφανίσεων στο Μύλο της Θεσσαλονίκης καθώς και την κυκλοφορία ενός c.d.με τίτλο «Pain in my ass» από το προσωπικό label του Γιώργου Γάκη «G.G. Records», η Julie Massino αποχώρησε από το group.

Μετά την αποχώρηση της, ο Γιώργος κρατάει τους Troublemakers ως ένα πενταμελές κλασσικό μελωδικό rock σχήμα με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake , Aerosmith , Bon Jovi, Deep Purple , Scorpions κ.α.

Το 2000 κυκλοφόρησε από τη G.G. Records το άλμπουμ με τίτλο “ Forbidden Paradise ” σε μουσική και στίχους του ίδιου .

Σήμερα ζει στα Γιάννενα όπου παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλη τη χώρα και σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, τα τελευταία 4 χρόνια διοργανώνει το Castle Rock Festival. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συγκρότημά του τους Troublemakers έχουν παίξει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας κάνοντας περισσότερα από 1000 live δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό.
Η συνεργασία τους με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αποτέλεσμα στο οποίο συνδύασαν με ιδιαίτερη επιτυχία τη rock μουσική με κλασικά ακούσματα. Η συνεργασία τους αρχικά με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, όπως και η αντίστοιχη τον Ιούνιο του 2010, με την 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αποτέλεσμα στο οποίο συνδυάσαν με ιδιαίτερη επιτυχία τη rock μουσική με κλασικά ακούσματα.
Σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος, είναι οι support εμφανίσεις τους σε θρυλικά ονόματα της rock όπως οι: Deep Purple, Whitesnake, Glenn Hughes, Dokken, Winger, Over the Rainbow, Twisted Sister, Uli Jon Roth και Thin Lizzy ενώ το 2010 έπαιξε με το συγκρότημα του support σε συναυλίες των Scorpions σε πάνω από 50000 κοινό.

Το 2012 κυκλοφόρησε από την Αμερικάνικη εταιρία Perris Records το τελευταίο του cd με τίτλο: Too much ain’t never enough , σε μουσική και στίχους του Γ. Γάκη, που περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια και μία διασκευή ενός παραδοσιακού τραγουδιού. Την συμπαραγωγή και τη μίξη έχει κάνει ο Kip Winger, με guest stars τους: Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Bobby Rondinelli (Rainbow), James Kottak (Scorpions), Greg Smith (Alice Cooper, Over the Rainbow), Mark Cross (Helloween, Firewind, Outloud) και τον Γιάννη Σπάθα (Socrates).
Ο Γιώργος Γάκης είναι από τις παλιές καλλιτεχνικές μορφές στο χώρο του κλασικού hard rock / metal της χώρας μας που δρουν εδώ και 22 περίπου χρόνια, όταν και ξεκίνησε την πορεία του με τους The Troublemakers του και κυκλοφορώντας τα “Keep on Rock ‘n’ Rollin”, “Pain In Μy Αss” και “Forbidden Paradise”, επηρεασμένος από μπάντες όπως οι Whitesnake, Aerosmith, Bon Jovi, Deep Purple, Kip Winger, Scorpions και τα υπόλοιπα θρυλικά ονόματα των φλεγόμενων ’70s -’80s.
Κάτι που δεν αλλάζει φυσικά ούτε και στο “Too Much Ain’t Never Enough”, το οποίο επανακυκλοφορεί με νέο artwork και στο οποίο ο Γάκης με την πολύ καλή Coverdaleικής χροιάς φωνή του (σίγουρα ακούγεται πιο ώριμος από ποτέ, με αέρα άνεσης στην εκφορά του) και με τη βοήθεια μερικών σπουδαίων προσωπικοτήτων του χώρου όπως οι κ.κ. Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Bobby Rondinelli (Rainbow), James Kottak (Scorpions), Greg Smith (Alice Cooper, Over the Rainbow), Mark Cross (Helloween, Firewind, Outloud) και Γιάννης Σπάθας (κιθαρίστας των θρυλικών Socrates), αποδίδει εξαιρετικό hard rock παλιάς κοπής, με όμορφα μελωδικά solo και πιασάρικους, οικειέστατους ρυθμούς.
Το “Too Much Ain’t Never Enough” περιέχει αξιολογότατη μουσική, ιδανική για soundtrack μιας βραδινής εξόδου με τη σχετική αλκοολ καταναλωση και τo πολύ καλό “I Married Trouble”, το, με άρωμα του “Kashmir” των Led Zeppelin, “Fame” (με τον μπασίστα να φανερώνει την εκτελεστική ικανότητά του), το εξαιρετικό Alice Cooper Κού χαρακτήρα “Street Of Broken Dreams”, το ομώνυμο και το Wingerικό “Days Of Rock ‘n’ Roll”, η Aerosmith οπτική του “When Opposites Attract”, η όμορφη μπαλάντα “Under My Skin” καθώς και το επηρεασμένο από τη δημοτική μουσική παράδοσή μας “Μη με κοιτάς”, είναι επαρκή αξιόπιστα δείγματα κακοπαιγμένο hard rock που δεν πρόκειται να απογοητεύσουν κανέναν φίλο του είδους. Πάρα πολύ καλό album.
ΠΗΓΕΣ: https://rockway.gr, www.discogs.com, www.agon.gr,

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν