Πάττυ Καλού, Νόνη Σταματέλου

ΜΠΑΡΑΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ
Στίχοι: Νόνη Σταματέλου
Μουσική: Πάττυ Καλού
Ερμηνεία: Πάττυ Καλού

ΣΤΙΧΟΙ: ΝΟΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ

ΜΠΑΡΑΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ
Γλίστρησε το φεγγάρι στα σκαλοπάτια σου
τα μάτια μου δεν παίρνω από τα μάτια σου.

Μπαράκι καλοκαιρινό
με ένα ποτήρι μπύρα
ακολουθώ τη μοίρα
και όρκους υπογράφω
σκλάβα στον έρωτά σου
και στα γινατια σου.

Μπαράκι καλοκαιρινό
με μπύρα παγωμένη
μες του Αυγούστου τη φωτιά
για τα δικά σου τα φιλιά
αιώνια διψασμένη
σαν πεταλούδα του Νοτιά.

Μείνε κοντά μου απόψε και φύγε το πρωί
πάρε μαχαίρι κόψε για λίγο τη σιωπή.

Μπαράκι καλοκαιρινό
με ένα ποτήρι μπύρα
ακολουθώ τη μοίρα
και όρκους υπογράφω
σκλάβα στον έρωτά σου
και στα γινατια σου.

Ντυμένο όνειρο στο μπλε – Παρουσίαση δίσκου της Πάττυ Καλού
Την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ντυμένο Όνειρο στο Μπλε» παρουσιάζει η Πάττυ Καλού με πρώτο σταθμό την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Λευκάδα. Το album «Ντυμένο Όνειρο στο Μπλε» κυκλοφορεί από τη FRIDA Records, το νέο δισκογραφικό Label του ερμηνευτή, καθηγητή φωνητικής και παραγωγού Γιάννη Σκουλά. Ο δίσκος περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε στίχους των Ηλία Γεωργάκη, Νόνης Σταματέλου, Ιουστίνης Φραγκούλη και μουσική της ερμηνεύτριας.
Τα μαντολίνα του εξαιρετικού μουσικού Κώστα Τσίντζα, οι ενορχηστρώσεις του Γιώργου Θεοδωρόπουλου και η επιμέλεια παραγωγής του Γιάννη Σκουλά, αναδεικνύουν κάθε ηχόχρωμα των τραγουδιών.
Μέσα από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, η διακεκριμένη Λευκαδίτισσα Πάττυ Καλού, προβάλλει και διαφημίζει την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Λευκάδα, με τη συνδρομή επιχειρηματιών και την ευγενική στήριξη των Φορέων της Λευκάδας.
Το «Μπαράκι Καλοκαιρινό» συμπεριλαμβάνεται στο album. Πρόκειται για ένα άκρως καλοκαιρινό τραγούδι σε μουσική της Πάττυ Καλού και στίχους της Νόνης Σταματέλου, που σε κερδίζει από το πρώτο κιόλας άκουσμα.
Τη σκηνοθεσία του video clip έκανε ο Λεωνίδας Κεχαγιάς.

Βιογραφικό σημείωμα
Η Πάττυ Καλού γεννήθηκε στη Λευκάδα. Είναι απόφοιτος του τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Παν. Πατρών με 2 αρχιτεκτονικές διακρίσεις, μεταπτυχιακές σπουδές στο Παν. Αιγαίου και Πτυχίο Πιάνου, Αρμονίας, Αντίστιξης & Ενοργάνωσης – Δ/νσης Μπάντας. Επίσης, διδάχθηκε ακορντεόν.
Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λευκάδα, ενώ, παράλληλα, τραγουδά, παίζει πιάνο και συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Έχει διδάξει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο της Λευκάδας και Εικαστικά στο ΚΔΑΠ Μέλλον. Έχει εργαστεί στο Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια Λευκάδας.
Το 2016, το τραγούδι «Καντάδα» σε στίχους του ποιητή Ι. Ανυφαντή που μελοποίησε με τον Σ. Τσίκρικο, διακρίθηκε σε διαγωνισμό Παραδοσιακής Μουσικής. Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε και η διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Τι σε μέλλει» της λευκαδίτικης μπάντας Quartetto Branello, στην οποία συμμετείχε ως τραγουδίστρια και πιανίστα.
Από το 2017 είναι μέλος του θεατρικού εργαστηρίου του Πνευμ. Κέντρου του Δ. Λευκάδας, με σκηνοθέτιδα τη Λουκία Κατωπόδη. Το 2019 έγραψε μουσική για τη θεατρική Παράσταση της Κοντυλενιας του Νησιού, που παρουσιάστηκε στον Καναδά, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη. Τα τραγούδια περιλαμβάνονται στον δίσκο.

                                                                                        ΠΗΓΕΣ: www.newsbreak.gr, www.musiccorner.gr, lefkadaonline.gr, gnomip.gr,

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν