ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, ΕΥΗ ΔΡΟΥΤΣΑ

ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟΣ
Στίχοι: Εύη Δρούτσα
Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους
Ερμηνεία: Πασχάλης Τερζής
CD, Album ” Παλιόκαιρος ” 1997

Official Video Clip

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ Video Live 2005 στο ALTER

ΣΤΙΧΟΙ: ΕΥΗ ΔΡΟΥΤΣΑ

ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟΣ

Δεν έχω περιθώρια στενέψανε τα όρια
χωρίς καρδιά δε θέλω να γυρίζω
σιγά σιγά πεθαίνουμε στα ίδια πάντα μένουμε
μα μια ζωή καλύτερη αξίζω

Συγνώμες κι άλλα θύματα θα πάρουνε τα κύματα
βουλιάζεις στην ελπίδα που κρατάω
σιγά σιγά διαλύθηκα τον έρωτα φοβήθηκα
για μια ζωή καλύτερη θα πάω

Σου δίνω πίσω σου δίνω πίσω την αγάπη που μου δανεισες
δώσε μου πίσω δώσε μου πίσω τη ζωή μου και ξοφλάμε
να σου θυμίσω είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα
πώς θες εσύ για καλοκαίρια να μιλάμε

Τα χρόνια που μετρήσαμε ποτέ μας δεν τα ζήσαμε
με τι ψυχή ψυχή θα παραδώσω
λοιπόν τι περιμένουμε γεννιόμαστε πεθαίνουμε
ζητάς κι εγώ τι άλλο να σου δώσω

Σου δίνω πίσω σου δίνω πίσω την αγάπη που μου δανεισες
δώσε μου πίσω δώσε μου πίσω τη ζωή μου και ξοφλάμε
να σου θυμίσω είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα
πώς θες εσύ για καλοκαίρια να μιλάμε

CD, Album ” Παλιόκαιρος ” 1997

Το 1997 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Παλιόκαιρος” που χαρακτήρισε τη χρονιά και κέρδισε τις καλύτερες κριτικές από όλα τα μέσα. Ο δίσκος έφτασε τις 100.000 πωλήσεις! Τα τραγούδια έγραψαν ο Γιάννης Καραλής, ο Γιώργος Θεοφάνους και η Εύη Δρούτσα.
Εύη Δρούτσα: «Φταίω εγώ που δεν άρεσε ο ”Παλιόκαιρος” στη Γαρμπή και τον πήρε ο Τερζής»;
Η άγνωστη ιστορία πίσω από τον «παλιόκαιρο» του Πασχάλη Τερζή (Η αποκάλυψη της Καίτης Γαρμπή και της Εύης Δρούτσα) που
έχει συνδεθεί φυσικά με το όνομα του Πασχάλη Τερζή, αποτελώντας ένα από τα ομορφότερα λαϊκά ερωτικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’90. Την Παρασκευή, στο House of Fame του ΣΚΑΙ, η Εύη Δρούτσα επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Καίτης Γαρμπή για το παρασκήνιο πίσω από το κομμάτι που αρχικά γράφτηκε το 1993. “Άκουσα το τραγούδι και είπα, δε μ’αρέσει. Το είπε τελικά ο μεγάλος (Τερζής) και έσκισε”, αποκάλυψε η Κ. Γαρμπή για το background της απόρριψης για να το ερμηνεύσει. “Αν δε μου πήγαινε;” πρόσθεσε η ίδια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πασχάλης Τερζής λέει για τον ίδιο και για την επιλογή της κόρης να ακολουθήσει το δρόμο του τραγουδιού:
” Δεν έγινα τραγουδιστής για να γίνω φίρμα. Δεν μου χρωστούσε κανένας τίποτα. Εγώ απλώς τραγουδούσα και πραγματικά μου αρκούσε αυτό. Πέρα από αυτό, έλεγα αν έρθει η επιτυχία καλώς να έρθει. Αν δεν έρθει όμως, πάλι καλά θα είμαι, πάλι ευτυχισμένος θα είμαι. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να ανέβουν και μετά φοράνε μαύρα γυαλιά και καπέλο για να μην τους αναγνωρίζουν. Μια χαρά τη χαίρομαι και την απολαμβάνω τη δημοσιότητα και χαίρομαι όταν με σταματάνε στο δρόμο ή μου φωνάζουν «Γεια σου Πασχαλάρα»… Δεν μου έβαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο για να γίνω τραγουδιστής. Αν κάποιοι νιώθουν ότι κουράζονται από αυτή τη δουλειά, ας δοκιμάσουν και την οικοδομή να δουν τι ξεκούραστα που είναι!
Στην αρχή λοιπόν ήμουν κάθετος και έλεγα στην κόρη μου πως δεν γίνεται να γίνει τραγουδίστρια γιατί οι τραγουδίστριες έχουν δύο πόδια. Μα κι εγώ δύο πόδια έχω μου έλεγε και εγώ της απάντησα ναι, αλλά το ένα θα στο κόψω. Επειδή εγώ δεν είμαι μουσικός, δεν έχω μουσική κατάρτιση, λειτουργώ επιλέγοντας ό,τι ακούω και αγγίξει την ψυχούλα μου. Σύμφωνα με το λεγόμενο «δερμόμετρο», το να σου σηκώνεται δηλαδή η τρίχα, κάπως έτσι επιλέγω τα τραγούδια μου.


Για τη συνεργασία του και τις μεγάλες επιτυχίες με τον Γιώργο Θεοφάνους:
” Πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι με τον Γιώργο. Από την άλλη, στο επαγγελματικό κομμάτι, τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Η πορεία του μέχρι τώρα, εξάλλου, και τα πανέμορφα τραγούδια που έχει γράψει έχουν δείξει ξεκάθαρα ποιός είναι. Λογικό είναι λοιπόν να συνεργαστούμε ακόμα μια φορά και ίσως και άλλη μια και άλλες πολλές ακόμα! ” Το πρώτο λαϊκό τραγούδι που είχε γράψει ο Γιώργος ήταν ο Παλιόκαιρος και ήταν πολύ νέος όταν συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά “
ΠΗΓΕΣ: www.discogs.com, www.metrosport.gr, www.msn.com, https://gohania.gr, www.gossip-tv.gr

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν