Αντώνης Καλογιάννης, Μαρινέλλα

 ΣΕ ΑΓΑΠΩ
Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος
Μουσική: Μάριος Τόκας
Ερμηνεία: Αντώνης Καλογιάννης, Μαρινέλλα 

LP, Album ” Μικρά Ερωτικά ” 1984

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μάριος Τόκας

LP, Album ” Μικρά Ερωτικά ” 1984

ΣΤΙΧΟΙ

Σε λίγο ξημερώνει μα κοιμήσου εσύ
μεθάει η αγάπη, αγάπη μου, σαν το παλιό κρασί,
το πιο ζεστό τραγούδι η ανάσα σου
κι αυτή η τρικυμία μέσα στα μάτια σου.

Σ’ αγαπώ
σαν το γέλιο του Μάη, σ’ αγαπώ
σ’ αγαπώ
σαν παλιά αμαρτία σε θέλω.

Σε λίγο ξημερώνει μα κοιμήσου εσύ
μεθάει η αγάπη, αγάπη μου, σαν το παλιό κρασί,
στους δρόμους του κορμιού σου που ξενύχτησα
στους δρόμους του κορμιού σου που ξεψύχησα.

Ο στιχουργός Σαράντης Αλιβιζάτος αποκαλύπτει τις ιστορίες των τραγουδιών του!
(συνέντευξη στο MusicHeaven 02 Φεβρουαρίου 2018)

«Η Νύχτα Μυρίζει Γιασεμί» (Θέμης Αδαμαντίδης), «Αννούλα Του Χιονιά» (Αντώνης Καλογιάννης), «Άγγελέ Μου Και Φονιά» (Κωνσταντίνα), «Μέχρι Να Βρούμε Ουρανό» (Γλυκερία), «Με Τους Αλήτες» (Αντώνης Βαρδής) και πολλά άλλα πασίγνωστα τραγούδια φέρουν την υπογραφή του στιχουργού Σαράντη Αλιβιζάτου.
Σ.Α.: Ξεκίνησα 17 χρονών με το «Ένας Σατράπης Κάβουρας» (περ. 1968) που κυκλοφόρησε σε 45άρι δισκάκι, μετά έμπλεξα με κάτι μικρές εταιρείες, τη Στούντιο, τη Ρεφρέν κλπ., που κυκλοφόρησαν διάφορα 45άρια, και μετά μπήκα με τον Σπύρο Σαμοΐλη στο αντιστασιακό τραγούδι λόγω χούντας, με τον Ρίτσο, με τον Βάρναλη… Αυτή η καριέρα μου είναι άγνωστη στο κοινό γενικότερα. Έχω βγει στο «Ξημερώνει» (1980) σαν να είναι μάνα μου η Χαρούλα και πατέρας μου ο Βαρδής. Ενώ πατέρας μου στο τραγούδι ήταν ο Σαμοΐλης όταν μελοποίησε έναν στίχο μου: «Ήρθε ο Χριστός ξανά στη Γη / τους χριστιανούς για να δει / να τους ξαναμιλήσει».

«Σ’ Αγαπώ» – Μαρινέλλα & Αντώνης Καλογιάννης (1984, μουσική: Μάριος Τόκας)
Σ.Α.: Αυτό είναι το τραγούδι της γυναίκας μου! Ήταν μετά από στιγμές δικές μας που έκατσα και το έγραψα στο σπίτι. Τη μουσική την έγραψε ο Μάριος Τόκας πάνω στο στίχο. Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα πως θα γνώριζε μεγάλη επιτυχία, γιατί ο Καλογιάννης πουλούσε 2.000 δίσκους τότε που κάναμε το δίσκο μαζί. Ήτανε πολύ χαμηλά σε πωλήσεις. Περίμενα κάποια επιτυχία, γιατί του δίναμε καλά τραγούδια, αλλά μικρότερου μεγέθους για να το πω απλά. Το να γίνει χρυσός μέσα στο διάστημα που έγινε και να βγουν δύο επιτυχίες μαζί -το «Αχ, Αννούλα Του Χιονιά» και το «Σ’ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη»- ούτε εγώ ούτε ο Μάριος το περιμέναμε, αν και τα πιστεύαμε τα τραγούδια και τα λατρεύαμε κιόλας. Η χαρά του Καλογιάννη ήταν πολύ μεγάλη και θέλω να πω ότι είναι από τους ανθρώπους που μαζί του έζησα τη λέξη «ντόμπρος», τι σημαίνει «ντόμπρος» και τι σημαίνει «ευθύς άνθρωπος». Είναι από τις καλύτερές μου συνεργασίες.

Καλή Ακρόαση