Το μπλου τζιν 

 
Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος
Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής
Ερμηνεία: Κώστας Σμοκοβίτης 
LP, Album ” Τραγούδια του καιρού μας ” 1977
Ετικέτα: Minos MSM 312

       

   https://youtu.be/QYTZSLAvHDs                          

 

Στίχοι

Το μπλού τζίν σου καμαρώνεις,
το κεντάς και το μπαλώνεις.
Το κεντάς με λουλουδάκια,
και μ’ αναρχικά στιχάκια.


Με κοιτάς και αγριεύεις
που σου λέω σ’ αγαπώ,
σε φιλώ και κοροϊδεύεις
και με λες μικροαστό.
Ντρέπεσαι που σ’ αγαπάω
πιο πολύ κι από το Μάο. 

 Στη διαδήλωση ήσουν πρώτη,
μπρος στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Έκαιγες μια εφημερίδα,
ήμουνα εκεί και σ’ είδα.

Με κοιτάς και αγριεύεις
που σου λέω σ’ αγαπώ,
σε φιλώ και κοροϊδεύεις
και με λες μικροαστό.
Ντρέπεσαι που σ’ αγαπάω
πιο πολύ κι από το Μάο.
 
Σχόλια
LP, Album ” Τραγούδια του καιρού μας ” 1977

Σταύρος Κουγιουμτζής – «Τραγούδια του καιρού μας» με τον Κώστα Σμοκοβίτη
 
Από το 1972 και το ξεκίνημα της καριέρας του, μέχρι και το 1979 που αποχώρησε από την Minos, ο Κώστας Σμοκοβίτης είχε την τύχη να τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Βασίλης Δημητρίου, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ενώ το 1974 τραγούδησε τα πρώτα ωραία λαϊκά τραγούδια του Νίκου Καρβέλα, τα οποία βέβαια, δεν έχουν καμιά σχέση με ότι κατέθεσε στη συνέχεια ο γνωστός συνθέτης.
Σταθμός στην καριέρα του αποτελεί ασφαλώς το «Καλημέρα ήλιε» του Μάνου Λοΐζου το 1973. Το 1981 ηχογράφησε στη μικρή εταιρεία General Gramophone τον κύκλο τραγουδιών «Τριαντάφυλλο κι αγκάθι» των Θόδωρου Δερβενιώτη και Κώστα Βίρβου, ενώ στις αξιολογότερες δισκογραφικές του καταθέσεις θα συγκαταλέγαμε το δίσκο «Τρελό καλοκαίρι» σε μουσική του Μιχάλη Τερζή το 1985. Πριν από δύο χρόνια επανήλθε στη δισκογραφία με το cd «Επτά» σε μουσική Βασίλη Σδούκου.
Ο πρώτος ουσιαστικά ολοκληρωμένος και ένας από τους σημαντικότερους δίσκους του, κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 1977 από τη Minos με τα «Τραγούδια του καιρού μας» του Σταύρου Κουγιουμτζή και στίχους των Μιχάλη Μπουρμπούλη, Άκου Δασκαλόπουλου, Βαρβάρας Τσιμπούλη, ένα ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και ένα τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου, που υπογράφει με το ψευδώνυμο Μάνος Ταξείδης. Με δυο τραγούδια συμμετέχει και η Αιμιλία Κουγιουμτζή… Δεύτερες φωνές κάνει η Άννα Βίσση.
Καλή Ακρόαση