ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΊΤΗΣ

ΗΡΩΔΕΙΟ.jpg

 
ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΓΩ
 
Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης
Μουσική: Παραδοσιακό Ρουμανίας
Ερμηνεία: Ελευθερία Αρβανιτάκη
CD, Album ” Και τα μάτια κι η καρδιά ” 2008
Στίχοι
 Λοιπόν εδώ είναι το κορμί
λοιπόν εδώ είναι η βραδιά
κάνε τη θάλασσα γραμμή
να περπατήσει η καρδιά
λοιπόν εδώ είναι η στιγμή
λοιπόν εδώ είναι ό,τι αγαπάς
κάνε τον ουρανό γυαλί
μέχρι τ`αστέρια να με πας.
Όχι δε μιλώ για μια νύχτα εγώ
δε μιλώ για ένα βράδυ εγώ
δε μιλώ για ένα χάδι εγώ
για όλη τη ζωή μας εγώ μιλώ.
Όχι δε μιλώ για μια νύχτα εγώ
δε μιλώ για ένα βράδυ εγώ
δε μιλώ για ένα χάδι εγώ
για όλη τη ζωή μας σου μιλώ.
Για μια ολόκληρη ζωή
για μια ολόκληρη χαρά
γι`αυτό γεννιέται το κορμί
γι αυτό ανασταίνεται η καρδιά
για μια δικιά μας αστραπή
μέσα στον ξένο ουρανό
γι αυτό το λίγο που διαρκεί
για την αγάπη σου μιλώ.
Σχόλια
CD, Album ” Και τα μάτια κι η καρδιά ” 2008
δισκος.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

” Η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφει με νέο πολυσυλλεκτικό cd με τίτλο “Και τα μάτια κι η καρδιά”.
Μία διεθνής παραγωγή, μία διεθνής έκδοση “γεννήθηκε” όταν η Ελευθερία Αρβανιτάκη συνεργάστηκε με το διάσημο Ισπανό συνθέτη-παραγωγό, βραβευμένο με δύο Grammy, Javier Limon. Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές συναντήσεις μέσα από την οποία η ελληνική μουσική συμπράττει με τον κουβανέζικο ήχο και διοχετεύει μέσα από τις συνθέσεις το πάθος της κιθάρας φλαμένκο, με κάθε τραγούδι να γράφει μία διαφορετική μουσική ιστορία.
Τη μουσική των τραγουδιών εκτός από τον Javier Limon, υπογράφουν οι: Θοδωρής Παπαδόπουλος, Γιάννης Μήτσης, Ποίμης Πέτρου, Γιώργος Καραδήμος και ο γνωστός Σέρβος συνθέτης Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς. Οι στίχοι είναι των: Λίνας Νικολακοπούλου, Μιχάλη Γκανά, Νίκου Μωραΐτη, Κώστα Φασουλά, Σμαρώς Παπαδοπούλου και Λήδας Ρουμάνη. Στο cd περιλαμβάνεται επίσης και ένα ντουέτο με την καταξιωμένη Ισπανίδα ερμηνεύτρια Buika με τίτλο “Mirame”.
Μία υπέροχη καινούρια δουλειά που παράλληλα με την Ελλάδα θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, σε διεύθυνση παραγωγής Γιώργου Κυβέλου. Μια συνεργασία που, όπως λέει και ο Χαβιέ Λιμόν, “αποτελεί ένα βήμα προς το αύριο της μουσικής, μια που μελλοντικά όλες οι κουλτούρες θα αλληλοκατανοούνται”.

Σ’ ένα ταξίδι, λοιπόν, μας καλεί αυτή τη φορά η Ελευθερία Αρβανιτάκη, σαν αυτό της ζωής. Ένα ταξίδι υπέροχο, γεμάτο πάθος, ενέργεια, έντονους ρυθμούς και εναλλαγές. Να πορευτούμε μαζί της μας προσκαλεί γιατί της αρέσει να μοιράζεται συναισθήματα και καταστάσεις μέσα από τη μουσική…
 
Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ
Το “Δε μιλώ για μια νύχτα εδώ” είναι ένα τραγούδι που πέρα από την ωραία παρουσία και φωνή της Αρβανιτάκη έχει και πολύ καλή ενέργεια.
Ένα τραγούδι για αυτούς που ερωτεύονται, για αυτούς που θέλουν να κάνουν το κορμί τους οδηγό για ένα ταξίδι ζωής… για όσους δε μιλούν για μια φευγαλέα νύχτα αλλά για μια ζωή, για  μια κοινή πορεία στο χρόνο, για όσο.. για τόσο.. Φτάνει κάποιο σημείο πάντα που ο καθένας μας λέει “εδώ είναι η στιγμή, εδώ είναι ό,τι αγαπάς”, γιατί φτάνει μια στιγμούλα στο χρόνο που ένα συναίσθημα, ένας έρωτας θέλει να βρεί τον προορισμό του, τη φωλιά του… Και εν τέλει τι είναι μια νύχτα μόνο μπροστά σε μια ολόκληρη ζωή, όταν το συναίσθημα και ο έρωτας μας οδηγούν εκεί…;
Το τραγούδι Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ βασίζεται σε παραδοσιακή βαλκανική μουσική, σε ένα τραγούδι Ρουμάνικο που λέγεται Bukovina, σε στίχους Νίκου Μωραίτη.
Καλή Ακρόαση