ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΡΕΡ

HOLD ME TENDER (ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΌΣ Μ’ ΑΣΤΈΡΙΑ)
Στίχοι: Λουκίλα Καρρέρ
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Ερμηνεία: Δάκης
CD, Album: ” Moments ” 2008

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΔΑΚΗΣ

ΣΤΙΧΟΙ: ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΡΕΡ

CD, Album: ” Moments ” 2008

Πάνος: Πρώτη συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα;
Δάκης: Η πρώτη μου ουσιαστική συνεργασία με τον Πλέσσα είναι μία γαλλική παραγωγή που είχε έρθει ένας γάλλος στο Hilton, με είχε ακούσει και είπε στον Πλέσσα: «έχω ακούσει ένα νεαρό που τραγουδάει καλά γαλλικά και θέλω να τον βάλουμε στην παραγωγή». Και ο Πλέσσας μου δίνει την «Αλήθεια» και αυτό ήταν το πρώτο μου τραγούδι που έκανα μαζί του.
Πάνος: Και μετά ήρθαν τα «Τόσα Καλοκαίρια». Γυρίζουν την ταινία «Γοργόνες και Μάγκες» και σας δίνουν να τραγουδήσετε το τραγούδι «Τόσα καλοκαίρια»
Δάκης: Στην αρχή νόμιζα ότι δεν μου πάει το ελληνικό τραγούδι και δεν τραγουδούσα ελληνικά. Ξέχασα να σας πω ότι οι πρώτοι μου δίσκοι, πριν τον Πλέσσα, ήταν σε ξένη γλώσσα…….

Δάκης: «Το “Τόσα καλοκαίρια” ήταν η πρώτη μου μεγάλη συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα. Η συνεργασία μας ήταν λίγο παράδοξη γιατί τότε, για να παιχτούν τα τραγούδια μου στην ΕΡΤ (τότε ΕΙΡΤ), έπρεπε να είχα περάσει από εξετάσεις. Ενώ είχα κάνει δίσκους στα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά, στα ελληνικά δεν παιζόταν γιατί έπρεπε να δώσω εξετάσεις στο ΕΙΡ. Πήγα την πρώτη φορά, έδωσα εξετάσεις, με ειδοποίησαν ότι δεν πέρασα. Έδωσα ξανά εξετάσεις μετά από 6 μήνες, με άλλα τραγούδια και με ειδοποίησαν ότι δεν πέρασα πάλι γιατί είχα ένα πρόβλημα στην άρθρωση. Πήρα μαθήματα ορθοφωνίας και πήγα να δώσω εξετάσεις τρίτη φορά… Ήμουν λιγάκι απελπισμένος και μου είπε η κυρία που ήταν στη γραμματεία “Νεαρέ, μην στεναχωριέσαι, η Μούσχουρη πέρασε την πέμπτη φορά”! Οπότε παρηγορήθηκα. Τελικά έδωσα εξετάσεις για τρίτη φορά και επιτέλους πέρασα. Μετά έμαθα ότι ο Μίμης Πλέσσας με έκοβε! Καλά έκανε διότι διόρθωσα το “ρ” και το “σ”».
…Πάνος: Φτάνουμε, λοιπόν στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Υπάρχει ένας δίσκος «Το ωροσκόπιο της αγάπης», με τον Μίμη Πλέσσα. Μιλήστε μας, λοιπό,ν λίγο για τη συνεργασία σας με τον Μίμη Πλέσσα.
Δάκης: Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό τον δίσκο. Ενώ έχει την απειρία της νιότης μου, είναι αυθεντικός. Ορισμένα τραγούδια είναι τραγουδισμένα πάρα πολύ καλά. Ας πούμε το «Μάζευε στο χέρι μου βροχή», το «Επτά φορές», ένα δύσκολο τραγούδι, «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» και άλλα.
Πάνος: Έχω διαβάσει ότι στον συγκεκριμένο δίσκο, ο κος Μίμης Πλέσσας, έπαιξε λίγο με άλλα είδη μουσικής. Ήταν λίγο μιούζικαλ το στυλ του.
Δάκης: Δεν ξέρω να σου πω. Ήμουν τόσο άπειρος και ήμουν αφημένος στα χέρια του Μίμη. Δεν ήξερα την αξία των τραγουδιών που είχα πει τότε, το ανακάλυψα αργότερα αυτό, από την αγάπη του κόσμου και που έμειναν διαχρονικά τόσα χρόνια.

Ο Μίμης Πλέσσας με τη γυαίκα του Λουκίλα Καρρέρ την κόρη τους Ελεάνα και το Δάκη

Πάνος: Νομίζω ότι με την οικογένεια του κου Πλέσσα έχετε μία φιλική σχέση.
Δάκης: Ναι κι ετοιμάζουμε τώρα ένα δίσκο. Μετά το «Moments», που κάναμε με τον Μίμη Πλέσσα και την Λουκίλα Καρρέρ (σύζυγος του Μίμη Πλέσσα), η οποία είχε γράψει τα περισσότερα ξένα τραγούγια, αποφασίσαμε να κάνουμε το ίδιο αλλά να λέγεται: «Στιγμές». Δηλαδή, «Moments» στα ελληνικά. Είναι τραγούδια που έχει γράψει ο Μίμης Πλέσσας σε στίχους της Λουκίλα Καρρέρ, τα οποία μπήκαν σκόρπια σε διάφορα άλλα cd, δίσκους, τα οποία δεν ήταν δικές μου εκτελέσεις και χάθηκαν. Για παράδειγμα το «Αλαλούμ» που έκανα, είχε μέσα πολλά ωραία τραγούδια τα οποία όμως χάθηκαν, γιατί το «Αλαλούμ» έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία. Όλα αυτά λοιπόν τα τραγούδια, τα πήραμε τώρα και τα διασκευάζουμε σε νέα ενορχήστρωση.
Πάνος: Το «Moments», ήταν τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που έχουν βραβευτεί και τα τραγουδήσατε σε ξένο στίχο.
Δάκης: Ακριβώς, και τώρα έρχονται οι «Στιγμές» που θα είναι στα Ελληνικά και πιθανόν να βγει μία κασετίνα και με τα δύο μαζί……. ΠΗΓΕΣ: www.greek-web-tv.com, www.webmusic.gr, www.discogs.com,

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν