ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΚΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΝΝΥ ΜΠΑΛΤΖΗ

MY OLD ROCK ‘N’ ROLL COAT
Στίχοι: Μπαλτζή Sunny
Μουσική : Λάκης Παπαδόπουλος
Ερμηνεία: George Gakis & The Troublemakers
Σκηνοθεσία : Μενέλαος Συκοβέλης

GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS

ΟΙ TROUBLMAKERS είναι οι Γιώργος Γάκης, τραγούδι – παρουσίαση, Κώστας Δημητρίου, τύμπανα
Άκης Κασκάνης, μπάσο, Κώστας Κωσταδήμας, κιθάρα, Παναγιώτης Βούλγαρης, πλήκτρα

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΙΧΟΙ: SUNNY ΜΠΑΛΤΖΗ

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΩΓΩΝΙ ΣΤΟ MY OLD ROCK “N” ROLL COAT (Το παλιό μου παλτό)
by GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS

Βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων, περίκλειστο από τα βουνά Νεμέρτσικα, Κασιδιάρης και Τσαμαντάς, σχεδόν πάνω στη μεθοριακή γραμμή Ελλάδας-Αλβανίας, βρίσκεται το Πωγώνι. Σε τούτη την πλούσια φυσιογραφία συμβιώνουν, άλλοτε διάσπαρτα μέσα στα δάση άλλοτε κρυμμένα στις ρεματιές ή απλωμένα σε μικρές κοιλάδες, αρκετά χωριά με κοινή μοίρα και ιστορία.Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε το Δελβινάκι, το Δολό, την Πωγωνιανή ή Βήσσανη και αρκετά ακόμη, που διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μια τεράστια διαφήμιση για τις φυσικές ομορφιές του δήμου Πωγωνίου αποτελεί το video clip του Γιώργου Γάκη σε αγγλική διασκευή του κλασικού τραγουδιού του Λάκη Παπαδόπουλου «Το παλιό μου παλτό», καθώς μέσα σε μόλις δύο ημέρες έχει περίπου 7.000 προβολές. Οι George Gakis & The Troublemakers έδωσαν στην δημοσιότητα το video με την διασκευή τους στο κομμάτι… που βαφτίστηκε στην αγγλική “My Old Rock ‘N Roll Coat” και γυρίστηκε στο παλιό Μαυρονόρος, το γεφύρι του Γκρέτσι, τους Αγιούς και τη λίμνη Ζαραβίνα.

Γεφύρι Γκρέτσι: Βρίσκεται στο χωριό Παλαιόπυργος της Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου. Πρόκειται για πέτρινη κατασκευή που χρονολογείται από το 1830 με ένα μεγάλο τόξο, που έχει άνοιγμα 8,30 μέτρα, ύψος 4,5 μέτρα και δύο μικρότερα ανακουφιστικά τόξα. Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Ζαραβίνα: Η μαγευτική λίμνη των θρύλων αποτελεί ένα φυσικό στολίδι που περιβάλλεται από λόφους και βρίσκεται στη Δ.Ε. Δελβινακίου, πάνω από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τα Γιάννενα με την Κακαβιά.Το σχήμα της είναι σχεδόν κυκλικό με περίμετρο 2,2 χλμ. και έκταση που φτάνει τα 285 στρέμματα. Γύρω από τη Ζαραβίνα υπάρχουν πολλά βαλτοτόπια, επιφανειακές πηγές και ρέματα. Η Ζαραβίνα μάλιστα κατατάσσεται ως πέμπτη στη σειρά των βαθύτερων φυσικών λιμνών της χώρας μας

Πρόκειται για μία παραγωγή του Δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια του σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών. Μέσω του videoclip, ο Δήμος προχωρά σε ένα αρμονικό «πάντρεμα» της μουσικής και της φύσης ώστε να επικοινωνήσει την παρθένα φυσική ομορφιά της περιοχής σε όλο το μουσικόφιλο κοινό. «Το Πωγώνι διαθέτει μοναδικό φυσικό κάλλος και στοχεύουμε στην ανάδειξή του, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες και είμαστε βέβαιοι ότι η υπέροχη περιοχή του Πωγωνίου θα «σκλαβώσει» λάτρεις της φύσης σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε πολύ και το Μενέλαο Συκοβέλη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Γάκης έκανε λόγο μια μία ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα προσέγγιση ενός κλασικού τραγουδιού και αναφέρθηκε στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του Πωγωνίου. «Μέσα σε 2 μέρες το videoclip έχει περίπου 7.000 προβολές και το φυσικό κάλλος της περιοχής έχει ήδη μαγέψει το μουσικόφιλο κοινό κι όχι μόνο. Η μουσική μπορεί να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης και συγχαίρω το Δήμο Πωγωνίου για την σύγχρονη αντίληψη στο θέμα της τουριστικής προβολής. Τα θετικά σχόλια για τις ομορφιές της περιοχής αποδεικνύουν ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τοπία ξεχωριστά και παρθένα» τόνισε.

Ο Γιώργος Γάκης έγραψε μέσα από το προφίλ του : «Το Παλιό Μου Παλτό» είναι σίγουρα απ’τα πιο εμβληματικά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων δεκαετιών. Μουσική Λάκης Παπαδόπουλος. Στίχοι Σάννυ Μπαλτζή. Η πρωτότυπη εκτέλεση του αγαπημένου μου φίλου Χρήστου Δάντη ήταν συγκλονιστική! Την ακολούθησαν και την ακολουθούν δεκάδες διασκευές……. Ο ίδιος ο Λάκης με τίμησε όταν μου ζήτησε να κάνουμε τη διαφορά με το να του βάλουμε αγγλικό στίχο δια χειρός Σάννυς Μπαλτζή φυσικά, και να του προσθέσουμε την μουσική αντίληψη των Troublemakers! Έτσι κι έγινε…. Το τραγούδι οπτικοποιήθηκε απ’τον μοναδικό Μενέλαο Συκοβέλη με την υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου (Νομός Ιωαννίνων) τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη του μαγικού αυτού τόπου! Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστο…….. ιδιαίτερο!”
ΠΗΓΕΣ: https://rockoverdose.gr, www.ogdoo.gr, www.pogoni.net, https://rockallica.com, https://pogoni.gr, https://typos-i.gr, www.discogs.com, www.

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τα χρόνια περνούν τα τραγούδια ταξιδεύουν